N.V.P.H. Catalogus 2021 Editie

Dit is de 2e editie van de gespecialiseerde catalogus van de postzegels van Nederland 1852 t/m juni 2020, met vermelding van afwijkingen, variaties in tandingen, postzegelboekjes, luchtpostzegels, portzegels, dienstzegels, telegramzegels, brandkastzegels, interneringszegels, postpakket-verrekenzegels, postbewijszegels, automaatstroken, blauwdrukken, port-betaald zegels en een speciale rubriek roltanding. In deze catalogus zijn de afbeeldingen van de F.D.C.’s en plaatfouten niet opgenomen. De catalogus heeft 459 pagina’s en is volledig in kleur.

Uitgebreide catalogus van Nederlandse postzegels, extra Blauwdruk nr. 18.

Verkrijgbaar vanaf 16 September bij de meeste N.V.P.H. leden, kijk voor een overzicht van alle leden op: www.nvph.nl/leden

Prijs: € 18,90

24 antwoorden
 1. Tom
  Tom zegt:

  goedendag,
  na jaren van winterslaap heb ik mijn verzameling weer laten ontwaken. Nu vraag ik me af of in dit digitale tijdperk de catalogus ook in een digitale versie is te krijgen; zodat ik niet elk jaar een nieuwe hoef te kopen en makkelijk kan aanvinken welke zegels ik heb zonder ook dat weer elk jaar opnieuw moet doen.
  met vriendelijke groet, Tom Rebholz

  Beantwoorden
    • NVPH
     NVPH zegt:

     Helaas was er te weinig vraag naar en de cd-rom is daarom niet meer gemaakt. De laatste versie is volgens mij uitgekomen in 2014.

     Beantwoorden
     • Bart
      Bart zegt:

      Ik heb de versie van 2013 maar die kan ik niet meer openen onder Windows 10.

     • NVPH
      NVPH zegt:

      De ondersteuning van de DVD is gestopt o.a. door nieuwe versies van Windows, dit brengt te veel problemen en kosten met zich mee (vandaar ook geen nieuwe versie meer na 2014). Het is nog wel mogelijk oude software te draaien op nieuwe Windows Versies, maar dat vraagt wel enige technische kennis en is verder geheel op eigen risico. Helaas hebben wij op dit moment dus geen beter nieuws wat betref de digitale versie.

  • Henk Vink
   Henk Vink zegt:

   Ik heb al enige tijd geleden geopperd om een account “in the cloud” via NVPH aan te kunnen maken, waarin je tegen een jaarlijkse betaling van je abonnement je voorraad bij kan werken. Zeker met de opwarming van de aarde zou je qua duurzaamheid er ook goed aan doen om geen catalogi meer uit te geven. Ik kreeg helaas geen enkele reactie daarop….

   Beantwoorden
   • NVPH
    NVPH zegt:

    Het digitaliseren van de catalogus is uiteraard een idee dat bij de NVPH ook wel bekend is, echter moet er dan wel genoeg vraag/behoefte zijn om dit plan uit te werken. Daarnaast zal de vraag naar een catalogus van papier uit te geven blijven bestaan (denk bijvoorbeeld ook aan de wat oudere verzamelaars). Geen catalogi uitgeven zou een zeer slecht teken zijn voor de philatelie.

    Beantwoorden
 2. JP de Wit
  JP de Wit zegt:

  Waarom zijn in de catalogus nog geen waardebepalingen aangegeven voor zilveren en gouden postzegels ? Deze worden gewoon uitgegeven door PostNL, dus gewoon postzegels. Ik denk dat u daar heel veel verzamelaars een plezier mee doet.
  Fijne dag verder, JP

  Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Deze zegels vallen in de categorie ‘persoonlijke postzegels’ (alleen het frame van de zegels heeft wel een vermelding in de normale NVPH catalogus). Deze werden opgenomen in de Persoonlijke Postzegel Catalogus van de NVPH, echter werden er in de praktijk zoveel postzegels uitgegeven (o.a. door PostNL) dat deze na de 2e editie is gestopt. De zegels waar u het in dit geval over heeft (zilver/goud) zijn nooit bedoeld voor het gebruik op post, dus zullen ook geen vermelding in de catalogus krijgen. vr.gr.

   Beantwoorden
 3. Hans Koenders
  Hans Koenders zegt:

  Zojuist kocht ik de Catalogus Postzegels Nederland 2021 editie. Er zijn ook Speciale catalogi.
  Wat is verschil tussen de speciale en de “gewone”.

  Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   De speciale heeft meer inhoud oa. vermelding van de overzeese gebiedsdelen (Aruba etc.), de Speciale catalogus is volgend jaar weer verkrijbaar vanaf september.

   Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Tips en aanvullingen op de catalogus mag u altijd doorsturen, of deze ook in de catalogus vermeld zullen worden is ter beoordeling van de NVPH catalogus commissie.

   Beantwoorden
 4. Ivo Naninck
  Ivo Naninck zegt:

  Hallo. Ik heb hier een Speciale catalogus van 2007, deze heeft 780 pagina’s. Hoe kan het dat de catalogus van 2021 “maar” 459 pagina’s heeft?

  Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Omdat de versie 2021 geen Speciale catalogus is. Deze is dunner (en goedkoper), volgend jaar is er weer een Speciale catalogus verkrijgbaar.

   Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Beste Jan,
   Er zijn elk jaar veel veranderingen in prijs, omdat deze worden aanpast aan de huidige markt en oplopende tarieven.
   In 5 jaar tijd zijn er dus veel verschillen, maar zeker niet voor alle postzegels in de materiaal.
   vr.gr. NVPH

   Beantwoorden
 5. Bert van der Sluis
  Bert van der Sluis zegt:

  Terwijl Nederland prachtige zegels uitgeeft kan je alleen de blauwe koning en een bekend blokje met schaatsen, molentje e.d. kopen.

  Beantwoorden
 6. Peter Neuteboom
  Peter Neuteboom zegt:

  Mijne dames en heren, door een erfenis ben in het bezit gekomen van een aantal albums Nederland, Suriname en heel veel los materiaal. Het stokje na 40 jaar opgepakt. Wat een leuke hobby. Ben op zoek gegaan naar een digitale catalogus. Behalve wat commerciële partijen bestaat er tot mijn verbazing – anno 2021- geen digitale onafhankelijke betrouwbare catalogus. Als u deze hobby wilt verjongen dan zou dit toch de hoogste prioriteit moeten hebben. Postzegels verzamelen is nu weer HOT bij een brede doelgroep, van jong tot oud maar O zo grijs. Wat is de visie van het NVPH op het digitaliseren? Met vriendelijke groet, Peter

  Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Op dit moment zijn er geen plannen om een digitale versie van de NVPH catalogus uit te brengen, maar dit zal mogelijk nog veranderen als er genoeg vraag naar is.
   vr.gr. NVPH

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.