N.V.P.H. Catalogus 2021 Editie

Dit is de 2e editie van de gespecialiseerde catalogus van de postzegels van Nederland 1852 t/m juni 2020, met vermelding van afwijkingen, variaties in tandingen, postzegelboekjes, luchtpostzegels, portzegels, dienstzegels, telegramzegels, brandkastzegels, interneringszegels, postpakket-verrekenzegels, postbewijszegels, automaatstroken, blauwdrukken, port-betaald zegels en een speciale rubriek roltanding. In deze catalogus zijn de afbeeldingen van de F.D.C.’s en plaatfouten niet opgenomen. De catalogus heeft 459 pagina’s en is volledig in kleur.

Uitgebreide catalogus van Nederlandse postzegels, extra Blauwdruk nr. 18.

Verkrijgbaar vanaf 16 September bij de meeste N.V.P.H. leden, kijk voor een overzicht van alle leden op: www.nvph.nl/leden

Prijs: € 18,90

6 antwoorden
 1. Tom
  Tom zegt:

  goedendag,
  na jaren van winterslaap heb ik mijn verzameling weer laten ontwaken. Nu vraag ik me af of in dit digitale tijdperk de catalogus ook in een digitale versie is te krijgen; zodat ik niet elk jaar een nieuwe hoef te kopen en makkelijk kan aanvinken welke zegels ik heb zonder ook dat weer elk jaar opnieuw moet doen.
  met vriendelijke groet, Tom Rebholz

  Beantwoorden
 2. JP de Wit
  JP de Wit zegt:

  Waarom zijn in de catalogus nog geen waardebepalingen aangegeven voor zilveren en gouden postzegels ? Deze worden gewoon uitgegeven door PostNL, dus gewoon postzegels. Ik denk dat u daar heel veel verzamelaars een plezier mee doet.
  Fijne dag verder, JP

  Beantwoorden
  • NVPH
   NVPH zegt:

   Deze zegels vallen in de categorie ‘persoonlijke postzegels’ (alleen het frame van de zegels heeft wel een vermelding in de normale NVPH catalogus). Deze werden opgenomen in de Persoonlijke Postzegel Catalogus van de NVPH, echter werden er in de praktijk zoveel postzegels uitgegeven (o.a. door PostNL) dat deze na de 2e editie is gestopt. De zegels waar u het in dit geval over heeft (zilver/goud) zijn nooit bedoeld voor het gebruik op post, dus zullen ook geen vermelding in de catalogus krijgen. vr.gr.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *