CATALOGUS NEDERLAND EDITIE 1923

Op 15 september verschijnt de nieuwe catalogus Nederland.  Er is dit jaar een ongekend aantal  veranderingen en verbeteringen te melden die de aanschaf van deze catalogus meer dan de moeite waard maken.

  • Meer dan 500 nieuwe afbeeldingen
  • Meer dan 800 tekstwijzigingen en aanvullingen
  • Meer dan 2.500 prijsaanpassingen
  • Gratis blauwdruk nummer 20
  • Thema Emissie 1923 100 jaar
  • Verbeterde jaargangtabel

Meer dan 500 nieuwe afbeeldingen

Het meest in het oog springend is het feit dat we dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de NVPH catalogus alle frankeerzegels in volle glorie afbeelden. Het is niet alleen een prachtig gezicht, het is ook zo dat een kleurenafbeelding meer zegt dan een kleuromschrijving.

Meer dan 800 tekstcorrecties en aanvullingen

Op tal van punten zijn in de catalogus verbeteringen aangebracht in de teksten en omschrijvingen. Een zeer opmerkelijke is de naamswijziging van de emissie 1891 van ‘Prinses Wilhelmina’  naar het juiste ‘Koningin Wilhelmina’. Maar er zijn- mede op basis van opmerkingen van gebruikers- heel veel kleine en grotere verbeteringen en verduidelijkingen doorgevoerd.

Meer dan 2.500 prijsaanpassingen

In het algemeen zien we dat vooral het materiaal van vóór 1920 èn gespecialiseerd materiaal goed in de markt ligt. Voor minder goed in de markt liggend materiaal zijn echter ook prijzen verlaagd. We zien wel dat er sinds de corona veel verzamelaars hun hobby weer hebben opgepakt en dat het lastiger wordt recent materiaal te vinden. Vooral gestempelde zegels van de afgelopen tien jaar zijn schaars. Ook een aantal Koning Willem Alexander zegels met verschillende jaartallen zijn erg gezocht en beduidend in prijs verhoogd. Recente eerste-dag- enveloppen hebben kleine oplagen en de handel heeft er nauwelijks voorraad van waardoor ook hier prijsverhogingen genoteerd worden.

Bij de roltanding zijn grote prijsverschuivingen binnen de kinderseries.

Nieuwe zijn prijzen voor ALLE gebruikte blokken en velletjes.

Verbeterde jaargangtabel

De tabel met alle prijzen opgeteld is terug in een sterk verbeterde en uitgebreide vorm. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om de cataloguswaarde van een deels complete collectie te berekenen.

Uitgebreide catalogus

In deze uitgebreide catalogus zijn ook alle eerste-dag-enveloppen, postzegelboekjes, prestigeboekjes, postzegelmapjes en variëteiten te vinden.

Emissie 1923 100 jaar

De emissie 1923 is in 2023 100 jaar oud. Dat thema wordt in de catalogus uitgewerkt door een verhaal over deze iconische emissie. Ook de blauwdruk toont een zegel uit deze serie en op de prachtige omslag een licht gewijzigde uitvoering van de oranje 10 cent om het jubileum luister bij te zetten.

De nieuwe Nederland catalogus omvat zo’n 500 bladzijden.

De nieuwe 2023 Nederland catalogus is vanaf 15 september verkrijgbaar bij uw vakhandelaar.

Prijs: 21,90

ISBN: 978 907 364 06797