KINDERPOSTZEGELACTIE 9,7 MILJOEN

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 9,7 miljoen euro opgeleverd. Dat is vier ton meer dan in 2016. ‘Eerste minister van Kinderpostzegels’ Guus Meeuwis maakte de opbrengst vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst in Zeist.

160.000 kinderen uit de groepen zeven en acht van de basisschool gingen de afgelopen anderhalve week langs de deuren om zo veel mogelijk postzegels te verkopen.
Die tonen dit jaar een afbeelding van Jan, Jans en de Kinderen, als eerbetoon aan de in januari overleden striptekenaar Jan Kruis. Meeuwis kreeg het eerste velletje uitgereikt. De zanger was tijdens de actie de geheime minister van Kinderzegels. De leerlingen moesten er in een mysterieus spel achter komen wie hij was.
De Stichting Kinderpostzegels is erg blij met de opbrengst. ”Ons doel was om 400.000 kinderen aan een goed thuis te helpen, bijvoorbeeld doordat ze in derde wereldlanden niet meer hoeven te werken of in Nederland in de daklozen- of vrouwenopvang verblijven. Dat lukt met dit bedrag ruimschoots.”

Bron tekst en afbeelding ANP